Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Teltmøter -tvil og tro, kunstprosjekt av Vebjørg Hagene Thoe

8. November 2021 @ 09:00 - 13. November 2021 @ 18:00

Free
duk for teltmøter

TVIL og TRO på VEITA!

Vebjørg Hagene Thoe, kunstner fra Lofoten, viser verket “Det aller helligste” fra 8. -13. november.  Inspirert av jødenes tabernakel og muslimenes Kaba i Mekka har hun laget et “hellig” rom, som publikum kan gå inn i. Forhenget er vevd etter instrukser fra bibelen, men med symboler også fra islam, hinduisme, buddhisme og sjamanisme. Veggene rundt består av foto på silke, og innenfor ligger religiøse og filosofiske  bøker  sammen med kunstnerens egne notater fra ungdommen. Som misjonærbarn vokste hun opp med troen på den ene rette veg, men nå forsvarer hun toleranse og forkaster all volden i religionene. Hun inviterer til dialog om livssyn –og søker ennå etter noe hellig. Trygve Luktvasslimo har laga lydverket til installasjonen, som et allment bønnerop.

I Tromsø inviteres alle livssynssamfunn og organisasjoner til “teltmøter” på Veita – der de har anledning til å presentere sitt syn, og publikum kan delta i debatten. I lokalet rundt kunstverket er det veggaviser for alle som vil ytre seg i tekst eller bilder, og på facebook-eventet “TELTMØTER I TROMSØ” finnes kommentarfelt som venter på deg!

Mandag morgen monterer kunstneren “Det aller helligste,” og i senterets åpningstid kan man komme og oppleve kunsten hele uka. Tirsdag kl 17 og onsdag kl 12 arrangeres “teltmøter” med spontane innlegg fra publikum og inviterte gjester. På lørdag den 13. er det workshop for barn.

Tromsø er det første stedet som får besøk av dette spesielle prosjektet, som skal turnere i Nord-Norge utover vinteren, med Alta som neste stopp. Velkommen til Veita!

Details

Start:
8. November 2021 @ 09:00
End:
13. November 2021 @ 18:00
Cost:
Free
Event Categories:
, , , ,
Event Tags:

Venue

Veita
Storgata 102
Tromsø, Tromsø 9008 Norge
Phone:
93816001
Website:
www.veita.no

Organizer

Veita