Leke-Loppisen ble en braksuksess! Vi setter opp en ekstra 30.oktober

Lørdag 16. oktober. Klokken er så vidt passert ti, men det er allerede en god del med folk i vår innendørs bypark på plan tre.
Det er forventninger i lufta og mange barn har allerede sprunget rundt i pop up markedet hvor det akkurat i dag yrer med små sirkulærøkonomer. Det er nemlig dagen hvor vi arrangerer Leke-Loppis. Her skal barna få kunnskap om sirkulærøkonomi, og erfare gleden ved å la sine «glemte» leker og utstyr de har vokst fra til nye eiere.
Og i dag er det stappfullt i alle mikrobutikklokalene våre. Det glinser av glitter, rosa og gull. Her kan du finne lastebiler, dresser, brudekjoler, fleece-klær, utedresser, møbler og annet interiør.

Gått «all in»
Det er barna selv som er butikksjefer for en dag, og skal selge sine leker og andre barnerelaterte produkter videre til andre som har bruk for det. Deres foresatte er assistenter og er meget klar over det.
De fleste barna har virkelig forberedt seg godt. De har laget egne butikkskilt, vasket og prissatt varene og til og med planlagt hvordan det skal se ut i deres butikk. Det er virkelig imponerende å beskue fra en senterpilots øyner.

butikkskilt
Butikkskilt II
butikkskilt
Butikkskilt

 

 

 

 

 

 

Godt salg
Og kundene lar ikke vente på seg når startskuddet går av klokken elleve. Da er det mange småtroll og store skattejegere som får det travelt med å handle brukt.

Absolutt noe som må gjentas
Vi besøker noen av selgerne utpå dagen for å høre hvordan det har gått.
I box 5  møter vi Tiril (11), Vårin (snart 10) og Astrid (8). De har hatt det kjempegøy og er over seg av begeistring.

jenter på lekeloppis
Tiril, Vårin og Astrid i box 5

Det var mamma som lurte på om vi ville være med på dette, sier Tiril. Vårin skyter inn at det er artig å tjene sine egne penger. Alle er enige om at det gir en god følelse å se at andre får gleden av deres ting nå som de har vokst fra det eller er blitt lei dem.

 

 

 

 

I box 9 står Karl-Almar og mamma Linn Veronika. De slutter seg til jentenes superlativer og er godt fornøyde med salget så langt.

Mor og sønn på Lekeloppis
Linn Veronika og Karl-Almar.

Dette kan vi godt tenke oss å bli med på igjen. Et godt initiativ som jeg tror er i tiden. Linn Veronika smiler lett og legger til: «Vi fikk god informasjon i forkant av vår inntreden her, og det var til stor hjelp.»

 

 

 

I box 12 møter vi på familien Wennevold. «Det har virkelig gått unna, og vi er godt fornøyde». Viktor på 12 og Marie på 9 er skikkelig engasjerte. Mens vi står der, kommer det kunder som må ekspederes. Da er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente. «Vi har gledet oss til dette», sier Viktor, som nettopp så enda en fornøyd kunde avsted i Byparken. «Disse plastdyrene har gått unna, virkelig». Han holder frem en liten rev på cirka 6-7 centimeter for å vise.

Dame, gutt og jente
Viktor og Maria med mamma Katrine.

«Viktor har vært god på utstilling. Hvordan ting bør stå og plasseringer av varene. Helt unødvendig å komme med innspill for dette klarer de helt fint sjøl,» sier mamma Katrine. Hun legger til at pop up markedet er så fint og gjennomført.  «Jeg tror barna virkelig både lærer noe og har det gøy her samtidig.»

 

 

 

 

Vi har hatt mange henvendelser etter lørdagens arrangement. Det har ledet til at vi kaster oss rundt og setter opp en ekstraordinær Lekeloppis lørdag 30. oktober. Akkurat denne lørdagen får vi også besøk av NRK SAPMI som er gjester i et samisk arrangement.

Vi er spent og gleder oss på nytt til mange glade forventningsfulle barn hos oss. Første booking er allerede gjort. 🙂