Hanna med spenstig konseptfestival

Hanna Worum har gått med ideen i lang tid, og i februar i år satte hun i gang med det som i dag har blitt til TMSS -Tromsø Midnight Skate-21. 

Noen ganger må man bare. Slik var det for meg. Jeg har lekt med tanken lenge og det har liksom aldri blitt ryddet tid til det. Men nå, nå gjør jeg det! Koronaen har -også for meg- vært en trasig tid og jeg kjente på å gjøre noe eget.

Sammen med seg har hun hentet opp Leo Kriszat og Sofie Sørensen, begge kommer fra Idrettshøyskolens linje hvor de studerer sports managements.

Hanna Worum
ideskaperen Hanna Worum sammen med Sofie Sørensen og Leo Kriszat

Sammen med Worum arbeider de med kommunikasjon og frivillighet og ellers alt som skal til for å få sydd sammen arrangementene fra dag til dag. I tillegg har også andre fra rullebrettmiljøet bidratt inn i det som kan se ut som blir en årlig begivenhet.

Mer en laaang konkurranse enn en festival
Begivenhetene startet allerede tirsdag denne uken, og skatingen skal foregå frem til og med lørdag. Konkurranseinnholdet er skreddersydd av Worum og gjengen. Opp mot tretti skatere deltar, og flere er tilreisende til byen. Det er ulike lag som skal skate, filme sine skills og redigere det til en kul film innen dead line som er lørdag. Lørdagskvelden vil filmene vises på Storgata Camping foran publikum, og en vinner skal kåres.

unge menn langs en vegg
skate-deltakere på brief på Veita. Lover fullt trøkk og skal gi max underholdning.

«Det er jo så klart kult at også skatere fra andre deler av landet vårt -på denne ville måten- skal presentere byen vår for andre, ikke sant? Også er det selvfølgelig gøy for byens skatere å få besøk av likesinnede på egen «hjemmebane».

Veita Skate Jam -for alle
En av de lokale skaterne som deltar er Mads Ystmark. Han og flere av deltakerne er instruktører under lørdagens Skate skole. Denne foregår på Nansen Plass mellom klokken 10 og 12. Rett etter er det klart for Veita Skate Jam. Også denne foregå i parken ved bruhodet.
Veita stiller som medarrangør til jammen som foregår mellom klokken 12 og 15. Hele arrangementstiden fra kl 10 -15 har vi også med en vaskeekte cheerleader. Det er Ragnhild Mortensen. Hun stiller med vår mobile turnbom.  Her inviterer hun alle som vil til å teste ut sine skills, enten det er å stumpe kråke, slå hjul eller ta en back flip. Målet vårt er aktivitet, utfordring og kroppsbeherskelse. Så får vi se hvordan dette går.

Likheter og samarbeid
Motivasjonen til veita for å bidra er vårt engasjement for bevegelse for store og små, og viktigheten av å støtte opp om lokale entusiaster.

barn bak skateboard
Oskar, Henrik og Karoline i rampen på Nansen Plass.

Og så synes vi jo prosjektet virket sprekt og nyskapende. Dette er virkelig et kult, men krevende prosjekt som har likheter til noe av det vi driver med i vår transformasjon av huset allerede. Vi tror på å pushe seg., på å slå seg, erfare og utvikle seg. Alt går bare man har mot, mestrer og er standhaftig.

Sjekk ut vårt FB-arrangement Veita skate jam. Nå håper vi på stor deltakelse gjennom hele lørdagen. 🙂

Hanna, du ruler! Vi heier på deg og ønsker dere fortsatt lykke til med arrangementet! -Og skal vi tro utsagnene fra de ulike deltakerne vil dette arrangementet, bli dette en årlig attraksjon.