Positive koronanyheter gjør at reisebestillingene øker kraftig

At flere og flere blir vaksinert kombinert med forventningene om at myndighetene skal åpne for å reise utenlands igjen har resultert i en kraftig økning av reisebestillingene viser statistikk fra Ticket.

 

Spesielt nyheten om at fullvaksinerte slipper karantene når de returnerer fra utlandet har skapt økt etterspørsel etter reiser. Noen kastet seg rundt og bestilte en reise så snart beskjeden kom. Men de fleste er fortsatt noe avventende i forhold til hva som skjer med reiserådet etter 1. Juli, hvordan EUs koronasertifikat skal virke og ikke minst hvordan er det egentlig på reisemålet de skal besøke.

 

 • Vi merker at kundene er opptatt av å følge myndighetenes pålegg og anbefalinger. De har mange spørsmål om feks koronapass, karantene, innreiseregler og hvordan er egentlig situasjonen i Europa. Dette er jo ting som endrer seg hyppig, og vi forsøker å holde oss oppdaterte via de offisielle nettsidene. På Ticket.no har vi også samlet informasjon omkring disse spørsmålene for å gjøre det enklere for kundene, sier Carina Sørensen, selgerleder Ticket Tromsø.

  kvinne foran fasadevindu
  Carina utenfor Ticket i Tromsø.

Bestillingene har økt jevnt de siste månedene. I april var den på 20 % og i mai på 40 %, som er nesten det dobbelte av tilsvarende periode i 2020. Økningen er selvfølgelig fra lave nivåer, men det viser at det går fremover. Vi ser at reisebestillingene fortsetter å øke jo nærmere sommeren vi kommer, og de første to ukene i juni så lå bestilligene på omtrent 1/3 av et normalt år, mens den lå på 1/5 i mai.

 

Det er fortrinnsvis sol og bad som bestilles nå, og fremfor alt til Spania – her er topp-listen for hele Norge:

 1. Gran Canaria
 2. Tenerife
 3. Kreta,
 4. Mallorca,
 5. Dubai,
 6. Torino
 7. Barcelona
 8. Alicante,
 9. Roma,
 10. Malaga,

 

En ting er sikkert – ikke forvent at ferien i f.eks Hellas eller Spania blir akkurat slik den pleier. Det er fortsatt restriksjoner på reisemålene og du må nok regne med blant annet å måtte bruke munnbind også utendørs. Men en etterlengtet ferie med solfylte dager, og varme kvelder det får du, sier Carina Sørensen.