Vi drar i gang «Hi Five»

Det skjer stadig noe nytt på Veita. Denne gang setter senterpilot May-Tordis Simonsen i gang begeistringsprosjektet «Hi Five».

Har tidligere gjort stunt i byrom

May-Tordis Simonsen har tidligere gjort lignende prosjekter i Tromsø. Det siste var kunstprosjektet «Vimpel for vennskap» i 2020 hvor hun tok initiativ og samhandlet med byens befolkning om å produsere ulike stoff-vimpler som ble gatedekor i Storgata.
Et annet prosjekt tok for seg involvering -også den gang- av folk i byen med en relasjon til Barbiedukken. Her samlet hun deltakernes historier i kombinasjon med en fotoserie hvor disse deltok i ulike oppbygde scener.

Noen fikk kanskje også med seg den sosiale pissoaren i Strandgata for noen år tilbake (restene til den gamle bensinstasjonen). Dette prosjektet var en oppgave hun gjennomførte sammen med en gruppe medstudenter på UIT kunstakademiets pilotklasse i 2007.

I dette prosjektet skal jeg pushe frem enkeltindivider som av en eller flere grunner har utfordringer i hverdagen, og av den grunn sliter med å realisere sin drøm, gjøre nye bekjentskaper og å eie dagen.

«Nå gjør jeg dette fordi jeg tror vi trenger distraksjon. Noe annet å fokusere på i tillegg til den pandemiske virkeligheten i og rundt oss. Kan dette skape positive vibrasjoner?».

I «Hi Five» er drivkraften å smitte deltakerne med entusiasme, mot og selvtillit. Ikke bare til de i prosjektet, men også til publikum og andre som befinner seg i samme situasjon som disse. Vi har alle perioder i livet hvor vi behøver støtte, en ekstra klapp på skuldra, et blikk og et smil. Det å bli sett som akkurat den man er, ligger i initiativtakers grunnmur.

Premien er å se mestringsfølelsen, skapergleden og begeistringen -og publikums mottakelse selvsagt-.

 

Et prosjekt, to deler og to åpningsdatoer for salgsutstillingene.

19. mars kl 12:00 åpner vi salgsutstillingen, del 1 og til ut mai-2021 vi det være mulig å stifte bekjentskap med 4 unge personligheter i byen vår. Adrian Ramsvik, Mikael Fredriksen, Sara Cabrera og Kristina Knoph Storås ble til slutt de som trakk strået etter at initiativtager May-Tordis Simonsen etterlyste potensielle aktører til sitt prosjekt via sosiale kanaler.

Adrian er 28 år og utdannet farmasøyt, men sliter med irritabel tarm syndrom (IBS) og kronisk utmattelsessyndrom (ME), Mikael er 21 år og autist. Han former på heltid.  Sara kommer fra Mexico og er utdannet illustratør og animatør og har utfordringer med sine ben. Kristina er lærer -og kunstutdannet, og har i fått diagnosen multippel sclerose.

mann foran plantervegg
Adrian Ramsvik, 28 år. Startet med sin hobby høsten 2020.
ung mann foran plantevegg
Mikael Rene Fredriksen, 21 år og former bilder på heltid.
dame med briller foran gitter
Sara Cabrera, 28 år fra Mexico. Illustratør og animatør.
dame med caps i rosa badekar
Kristina Knoph Storås, 38 år. Lærer og kunstutdannet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Todelt utstillingsperiode

Foreløpig åpningsdato, 19. mars er det Adrian og Mikael som åpner spasen med deres salgsutstilling. Her presenterer de sine uttrykk i Veitas drop in areal på plan Tre. Utstillinga vil være tilgjengelig for publikum frem til 19. april kl 17:00.

Sara og Kristina overtar arealet Onsdag, 21. april, med åpning kl 12:00. Denne utstillingen står til i slutten av mai.

 

Veita har stilt lokaler til rådighet

Prosjektet startet allerede for et par uker siden, og flere av deltakerne står nå i produksjon på plan 2 på Veita. Her har vi fått tilskudd av by-jenta Ellinor Sørensen på 17 år som i perioder vil fungere som Saras assistent i produksjonsprosessen fram mot åpning.

Litt av ideen er at publikum kan følge arbeidsprosessen gjennom glassveggene, se progresjon og utviklingen frem mot åpningene.

 

Varierte uttrykk, men likevel samlende

I arbeidene som presenteres vil vi i første del se verk produsert med blant annet flytende akryl og resin. Noen vil være blandet med krystaller og også bilder med særegne treklosser kan beskues. Størrelsene varierer og uttrykkene er nonfigurative.

I andre del presenteres fargesterke verk hvor følelser og roller man går inn og ut av gjennom livet er vesentlig. Inspirasjon fra barn sees i Kristinas bilder hvor streken er leken. Sara presenterer både t-shirts og bilder med samme uttrykk hvor publikum inviteres til refleksjon.

Sara og Kristina skal også samarbeide om et felles verk: en Sukkerskalle-skulptur.

Mer informasjon om hver enkelt vil du finne i utstillingsarealet når utstillingen åpner.

Vi håper mange tar turen innom Byparken vår på plan Tre.