Ronny og Tuva besøkte Veita og Vimpelprosjektet. Fikk møte Ahmad.

Av alt det flotte og kreative som skjer i Tromsø så valgte altså NRK sommerpofiler Tuva Fellman og Ronny Brede Aase å besøke vimpel-prosjektet vårt i Storgata. Det var sikkelig hyggelig.

NRK sommerbil i Tromsø
Showcase av vimpelprosjektet

Fikk du med deg innslaget på NRK sommerbilen sist onsdag? Der var Skredder Ahmad Kalil. Sammen med initiativtaker til vimpelprosjektet og senterpiloten vår May-Tordis Simonsen fikk Ahmad anledning til å fortelle hvor glad han er i Tromsø. Av de 80 vimplene som pryder Storgata har Ahmad sydd 32 av dem. Det er imponerende. Ahmad representerer alle flotte bidragsytere i prosjektet.

dame holder vimpel
Ane Marte Ryeng med en av vimplene hun har sydd.
dame med vimpel
Elin med sin håndbroderte vimpel.

Bybildet trenger mer farge
Hvorfor ville du være med på dette? «Jo, fordi byen trenger liv. Vimplene gir byen farger og bevegelse. Ikke bare nå, men i fremtiden også. Jeg håper May-Tordis vil fortsette å komme opp med slike prosjekt. Dette er bra for sentrum. Barna blir glade av å se på vimplene og det gir god stemning i området.»

Fra Syria til Norge
Ahmad Kalil er flyktning fra Syria. Det er nå tre år siden Ahmad kom til Norge. I løpet av de tre årene har han rukket å bli et kjent fjes for mange i byen vår.

Ahmad Kalil i Byparken
Ahmad Kalil i Byparken

Ali er skredder. Selvlært i faget. Han har møtt han i vår pop up marked hvor han har booket inn sitt syverksted. Her har mange Tromsø-folk fått gleden av hans håndverk og stadig er det henvendelser som gjelder Ahmad til senterledelsen.

Nå arbeider Ahmad hos Norsk Flid Husfliden her i Tromsø hvor han deltar i bunadproduksjoner. Ved siden av jobben studerer han norsk. Akkurat nå har de sommerpause.

Selvlært
Fra han var 6 år til han var 13 gikk han på skole. Så måtte det jobbes, og da ble det søm som ble banen. Hans bror startet opp fabrikk i Syria og da var det jobbmuligheter til Ahmad også. Han har ingen teoretisk søm-utdanning, og har måttet lære seg faget gjennom praksis. Og han er dyktig, løsningsorientert og rask. Det er langt imellom plagg han ikke kan reparere.

Opptatt av gjenbruk og redesign.
Ahmad syns det er flott at gamle materialer får nytt liv. Hans vimpler er sydd av gamle sengetøy med eventyrfigurer og gardiner.

les mer her: https://www.veita.no/2020/06/18/vimpel-for-vennskap-trivselsprosjekt-i-tromso-sentrum/