Flotte søndagsaktiviteter i sentrum.

For en søndag! for et oppmøte!
Vi tenkte å gripe et forslag fra en av våre gjester om å -igjen- holde åpent i Byparken på søndager. Det gjorde vi. 27. oktober. Da kjørte vi igang både brettspilldag, Lekeloppis og barnedisco.

Det er moro å se når ting slår an. Det er også godt å oppleve menneskers delaktighet og engasjement når man samles om et felles mål: å ta samfunnsansvar og oppdra barn og voksne i å ta vare på, dele og gi brukt materiell en ny sjanse og mening for andre. Lekeloppisen er et slik arrangement.

Vi har tatt oss tid å snakke med noen som var i Byparken på søndag.

Godt tiltak

Linda Louise Karlsen står midt i en handel med selger Bjørn Hagen i box 11. Hun er begeistret for tiltaket og ønsker det langt oftere. «Dette er kjempebra! Jeg kjøpte akkurat tre fine bøker». Hun har med seg sin datter på tre år som nok er den som skal få nyte godt av bokkjøpet.
Pappa Bjørn Hagen ser ut til å ha godt besøk i sin pop up box i dag. Ivrige små kunder studerer bok-bordet og andre igjen har latt seg ramle dypt inni leken der de «prøveleker» midt i utstillingen hans.

Urolig for et kaputt miljø

Isabella Lykke Somby
Vi vandrer videre og stopper i box 1. Her er 10 år gamle Isabella Lykke Somby en av selgerne. På spørsmål om hva som er bra med Lekeloppisen sier Isabella Lykke at å kjøpe brukt er bra for miljøet. Hun legger til at dersom ikke flere begynner å kjøpe brukt kan miljøet bli kaputt. Isabella smiler og fortsetter «-og at det er en så fin kafé her.. hvor de har favorittkaka mi; trøffelkaken.»

Elsker å danse
I lokalet som nå skal åpne for «Drop-in-area» finner vi maria Mas.

Maria Mas med datteren Elin
Hun bor her i sentrum og bærer Elin på tre år på armen. De har nettopp vært nok en runde på dansegulvet. Maria ble oppmerksom på barnediscoen via vårt Face Book arrangement og kom hit nettopp for det. «Barnedisco er toppen! Vi elsker å danse. Dere skulle hatt flere bord her. Det er så fullt og så håper jeg dere kan sette toalettene åpne. Det ville gitt en ennu bedre opplevelse for oss.»

Vi lever av tilbakemeldinger
Vår senterpilot May-Tordis Simonsen er takknemlig for alle som tar seg tid til en liten prat. Til de som ønsker oss vel og som bidrar med konkrete tilbakemeldinger som kan gjøre publikums opplevelse hos oss enn bedre. «Jeg tror folk ser at det nytter å snakke med oss. Jeg tror jeg legger merke til at vi lytter og gjør endringer utfri deres tilbakemeldinger. Slik blir det samhandling og gode forutsetninger for utvikling blir skapt gjennom god dialog.»

Gjør det igjen
Vi har allerede sett at Tromsøfolket er utsultet på disco og muligheten for å bevege seg på store flater. Til og med Mikkel Rev dukket opp her midt i mellom stort og smått.

Mikkel rev på disco
Derfor blir det igjen barnedisco lørdag 16.november kl 16:00–18:00. Velkommen da også.