Historien til Nordlyskaka

Vi har tatt oss en prat med konditor og daglig leder Elin Marita Schjølberg Solheim ved Spiseriet Kafé i Byparken vår her på Veita. Elin Marita opplever for tiden en strøm av positive tilbakemeldinger til etablissementet.

Hun kom inn i rollen som daglig leder for ett år siden. I denne tiden har det vært en bratt læringskurve med utallige prøvelser og en høy grad av utvikling. Men hun setter pris på begge: prøvelser og utvikling. «Her er det aldri fred å få i positiv betydning. Her finner vi alltid på noe nytt og skaper oss en spennende arbeidsdag hele tiden.»

«Du må tørre å stikke deg fram her. De krever det nærmest. Det er en annen form for delaktighet. Her oppfordres alle til å by på seg selv. Du står tross alt på scenegulvet fra du kommer til du går og alle våre gjester skal erfare vår tilstedeværelse.»

Akkurat i øyeblikket høres stemmer fra en barneforstilling i bakgrunnen. «Det fine her er fleksibiliteten. Det uformelle, slik det er i enhver park. Her kan det dukke opp uventede opplevelser på kort varsel»

Kan du fortelle oss historien Nordlyskaka, ber vi pent.

Elin Marita blir tankefull og ler kledelig. « jo, I 2016 -da jeg jobbet på en restaurant her i nærheten- begynte jeg å trekke moussekaker med mirrorglaze. Jeg husker jeg sa til en kollega at jeg hadde så lyst til å lage en kake som kanskje fenget turistene litt ekstra når de var innom. En kake med nordlys på. Den skulle være mektig og mørk som mørketida og med et nordlys som danset over kaken. -Og salt karamell inni som for å stoppe tiden og bare nyte. Det ble slik.

Sånn ble nordlyskaka til; sjokolademousse med salt karamell på en saftig sjokoladebunn, trukket med mirrorglaze med nordlys.

Jeg fortsatte å lage nordlyskaka da jeg var innom et lokalt bakeri for en kort periode og i dag er det morsomt å se at de fortsatt lager kaken slik at den blir kjent for enda flere.

I alle fall utvendig, i min nordlyskake skal det være ekte, salt karamell inni, altså at man koker den selv. Det kjenner du på smaken. Og det er den nordlyskaka du får her i Spiseriet Kafé.»

Elin Marita ser frem til mørketiden og har mange planer for publikum i tiden som kommer. Ønsker du å følger med på hennes ferd kan du følge FB-siden deres her: https://www.facebook.com/spiserietkafe/ eller på instagram: @spiseriet_kafe