samarbeidssuksess på Kulturnatta

Trykkeverksted og sømverksted
Spenninga var stor når riggearbeidet pågikk i vårt pop up marked utpå fredagen da Nordnorsk Vitensenter og Framtiden i våre hender gjorde seg klare til årets kulturnatta-arrangement her i vår innendørs park. I mellom datamaskiner, kabler, skrivere, trykkepresse og symaskiner ble det likevel tid til en liten prat om deres forventninger. Å få til et slikt samarbeid på tvers av næringer hvor opplevelse og kunnskapsutveksling bidrar til en større verdi for vårt publikum, er berikende og nyttig. «vi har rigget 8 datamaskiner og håper de vil bli flittig brukt». Elisabeth Killie Kanebog, vitensenterpedagog er spent og har full oversikt over deres mobile trykkeriverksted hvor aktiviteten er å trykke egendesignede motiver som deltakeren selv finner i dataprogrammet. Denne taes så gjennom prosessen via skriver, bearbeiding og avsluttes i trykkpressen. Det er i hovedsak handlenett i tekstil det skal trykkes på.

Vimpel i sentrum
Jenny og makkeren fra Framtiden i våre hender har rigget til symaskiner og klipperedskaper. Det er lastet opp metervis med tekstiler og her får publikum muligheten til å sette sitt preg på gatedekoren i storgata. «Vi skal veilede og motivere til å designe og sy sin egen vimpel.» Jenny fortsetter å legge ut tekstiler. » Dette er i tillegg en fin gjenbruksaktivitet hvor vi benytter tekstiler som allerede har levd ett liv, men som nå benytttes til noe helt annet. Kreativt og virkningsfullt».

Deltakelse over all forventning
Om noen hadde bekymret seg for deltakere, var det helt unødvendig. Allerede minutter etter aktivitetsstart kl 17:00 måtte det iverksettes ventelister slik at alle fremmøtte skulle få mulighet å produsere. «dette var langt over våre forventninger», uttalte Elisabeth da vi gikk forbi for å sjekke stemningen. «Det er faktisk så populært at dette må vi få til flere ganger.»

Hos Fremtiden i våre hender syes det flittig også. Akkurat da vi var forbi var det meget unge aktører som satt dypt konsentrert. Den ene med håndsøm og den andre ved en av symaskinene. «Det var jo faktisk koselig og artig dette», var kommentaren fra en av dem.

Synlig resultat
Begge aktivitetene vil lede til synlighet i bybildet: handelnettene vil bli brukt ved transport av ulike ting i posen mens vimplene, når vi har fått produsert opp i overkant av ytterligere 80 stk, vil pryde nordenden av storgata fra Stortorget.

ARtig at så mange kom og deltok. 🙂