Dramatikk under Kokkekampen

Kokkekampen som ble arrangert under Barnas egen SMAKfestival i vår innendørs park bydde på ulik dramatikk lørdagen.
Vår norgesmester for lærlinger Madelen Camilla Rolland så ut til å være skjerpet inn mot konkurransen som ventet. Etter å ha presentert 6 retter «på kanten» sammen med kokk Said Nordin bare en halvtime i forkant, var det tydelig at Malene ikke tok lett på oppgaven.

Brannbil på besøk
Før starten kl 14:00 slo vi av en prat med Madelens to utfordrere: Gabriel Brox (10) og Ina Mariell Kristiansen (10). Både Gabriel og Ina var spent, men avslappet. De gav begge to uttrykk for å glede seg og også takknemlig for å ha fått muligheten til å vise seg frem på en slik arena. Deres assistenter derimot, uttrykte langt større grad av nervøsitet før startskuddet gikk. Og med all grunn. Det som starta så bra, utvikla seg til litt uønske steikos og start av brannalarmenen på hele kjøpesenteret et faktum. Både kokkeduellanter, assistender og gjestene måtte dermed ta seg en liten luftetur på yttersiden mens senteret gjorde sine nødvendige grep når slikt skjer. Slik ble det da også et like brannmannbesøk og også et gløtt av sola som gløttet frem mellom en heller regntung sky over byen. Etter et ti minutters uønsket opphold bar det inn igjen, og denne gangen var nervøsiteten sloknet og deltakerne fortsatte sin jakt etter førstepremien med krom hals og god driv.

Avslørte juks
De tre utnevnte dommerne:

Said Nordin (kokk),  Ørjan Rassmussen (kokk) og publikums representant Leo på rundt 10 år, gikk skikkelig inn i oppgaven med bedømmelse. Fra box til box studerte de ferdigheter, kommunikasjon og resultat. Det var da Said inspiserte Norgesmesteren at juks ble oppdaget. Madelen hadde nemlig bringt med seg en ferdiglaget saus for anledningen. Det er ikke tillatt under slike show og Said annonserte dermed trekk i poengsatsen umiddelbart. Madelen beklaget selvfølgelig sin lille fadese og skyldte på tidsklemma og en kokks opplæring i å jukse.

En verdig vinner
Etter å ha kokkelert og kommandert i 25 minutter, ble konkurransen avblåst og dommerne trakk seg tilbake for vurdering. Imens fikk publikum også mulighet en til å stemme frem sin favoritt og markerte dette ved å legge en stemmeseddel på bordet til den man ønsket å fremheve.
Det ble en interessant jobb for dommerne og til slutt kom resultatet: Madelen ble dessverre diskvalifisert med de følger det får,

Gabriel -som laget en utsøkt freset sei med dill og koriander på en seng av surrete grønnsaker- måtte likevel se seg slått av iherdige Ina Marielle.
Ina tryllet fram en alldeles nydelig kreasjon beslående av karristekt sei med gulrotspagetti og crispy potetsticks. Løksausen som fulgte meg gav den en ekstra smaksopplevelse.

Premier
De fikk alle sammen en tur-smørkniv håndlaget av Nils-Kristian Gleine fra Alta som et varig minne. Dette så ut til å falle i smak og er samtidig et viktig signal fra kjøpesenteret til publikum: gi noe med sjel i, og det vil bli verdsatt. Fra Kokkelauget i Troms fikk Ina og Gabriel hver sin kokkelue, noe de så ut til å sette stor pris på. Ina som gikk av med seieren fikk med seg gavekort fra henholdsvis Rema 1000, Nille og Marrakech import for å kunne fortsette sin kokkekunst hjemme. Og som en kuliositet hadde norgesmesteren lagt seg litt ekstra i sælen og gav hver av sine konkurrenter en alldeles nydelig kakegave som takk for konkurransen. Vi gratulerer og ønsker dere alle på gjensyn til neste års arrangement, avslutter senterpilot May-Tordis Simonsen.