Ina og Gabriel blir Norgesmesterens kampklare konkurrenter!

Her ser dere Ina Marielle (10) og Gabriel (11). Felles for dem er interessen for matlaging.

God interesse for deltakelse
I forrige uke gikk vi ut med en etterlysning etter entusiastiske matinteresserte barn i alderen 8–12 år. Det kom inn flere gode kandidater som alle har en spesiell forkjærlighet for matlaging. Det må da være utrolig hyggelig å betryggende for bransjen å oppleve?  Barn som interesserer seg for mat og da gjerne mat de lager på egenhånd: eksperimenterer og smaker seg frem til. Vi ønsker flere som tør å begi seg ut på matstien. Fa smaken på matlaging og som trives med det, sier senterpilot May-Tordis Simonsen.

Får noen fortrinn
Når man skal konkurrere mot en norgesmester gjør vi noen grep som skal skjerpe konkurranseinstinktet til mesteren. Derfor får utfordrerne vite hovedingrediensene to dager før konkurransen. De får lov å stille med en voksen assistent og i tillegg får de 7 minutters forsprang på starten. Det kommer til å bli underholdende, lover Simonsen, og legger til: å bli distrahert med spørsmål og kommentarer underveis er et forstyrrende element som vil kreve konsentrasjon. Vi får se om deltakerne mestrer også dette.

Jury
Til enhver konkurranse kreves en jury som kan velge ut en verdig vinner. Det har også vi: Vår jury består av en ungdom, en kokk og en av dere publikummere som gjester oss på lørdag. I tillegg får publikum gjenerelt også være med å bedømme. Publikum får være med å bedømme underholdningsverdien til de tre utøverne, helhet og kreativitet, mens fagjuryen får smake på de ulike rettene og skal da bedømme både smaksammensetning, garnityr og komposisjon i tillegg til framdrift og dialog i prosessen.

Kom å se! Kokkekampen er en av våre innslag når vi på lørdag arrangerer Barnas Egen SMAKfestival! Fullt porgram finner du på FB-sdien vår Veita, men også i artikkelen over her.

Vi gleder oss!