Barnas egen SMAKfestival

SMAK litt på kokkekamp
Å få smaken på matlaging. Å få lyst til å utforske den enorme matverdenen og alle spennende smaker er noe vi på Veita ønsker å smitte dere med under årets Barnas egen SMAKfestival. For å få til dette drar vi igang en morsom kokkekamp, slik bare vi kan! Tromsøs Norgesmester i kokkekunst for lærlinger madelen Camilla Rolland skal utfordres av to barn(!) Riktig. Barn som er i alderen 8–12 år. Barna vil få vite ingrediensene noen dager på forhånd, mens  Medelen ikke får sett dem før kampen starter. Det er jo et handicap i seg selv. Vi har likevel valgt å gi barnet en voksen assistent hver som duellantene kan få bistand fra. Nå hadde sikkert det også vært nok, likevel velger vi i tillegg å gi bane 8 minutter forsprang ved startstreken, så da skal det være rom for en skikkelig kokkekamp i kjøpesenteret vårt.

MATshow -Mat på kanten-
Drister du deg ut på nye matgreiner? Madelen Rolland har i denne bolken fått med seg mangeårig kokk til lands og til havs, Said Nordin. Her har de laget en ukes matretter av arktiske råvarer som skal gi dere inspirasjon. Rettene vil bli vist frem for dere av våre dansende trær. Madelen og Said vil snakke litt om de ulike rettene og det vil være mulig å fotografere oppskriftene på noen av dem. I tillegg blir det anledning for barna å smake på salt, søtt, surt, bittert og umami.

Maggie Farm lager barnamat
Barnemat du selv lager er langt enklere enn du tror. Margrethe Lind alias Maggie er et kystkvinnfolk, eksperementist, konditor og snart utlært kokk. Margrethe driver Kringla på Tvibit og da også Maggies Farm som du muligens har stiftet bekjentskap med på Buktafestivalen eller instagram blant annet. Maggie tar oss igjennom prossessen og deler gode råd rundt forberedelser og planlegging når du skal gi det viktigste i livet ditt en god daglig kost.

Lag din egen surdeigkultur
Maggie er også blitt utfordret på å holde en barne work shop i hvordan lage sin egen surdeigkultur. Hva er bra med surdeigbakverk og hvordan mate denne i hverdagen. Bring med et egen rent lite glass med lokk.
Hun amtidig skal vi gi dere smaken på yoga -barneyoga-.

Test Chiapudding/ grøt
Vår nye driver av Spiseriet Cafè, Elin Marita Schjølberg Solheim, lanserer straks sitt unike konsept for tromsøfolk og tilreisende. Et av produktene som er på menyen vil det bli mulig å smake denne dagen: Chiapudding. Vertskapet vårt vil fortelle mer om konseptet på standen i vår innendørs park i kjøpesenteret på plan tre.

SMAKEN av yoga for barn
Vi ahr vært så heldige å få besøk av barneyogainstruktør Leikny Edvardsen under arrangementet. Leikny vet hvordan barn fungerer og hva som skal til for å gi dem en god følelse på deres premisser. Barneyogaen gjennomføres i parken vår på plan tre i kjøpesenteret.

Program:
10:15–10:35: barneyoga med Leikny Edvardsen
11:00–11:20: Barneyoga med Leikny Edvardsen

12:00–12:30: Matshow «Mat på kanten» av Madelen Rolland og Said Nordin og Veitas maskotter.

13:00–13:30: Maggies Farm – lag din egen barnemat

14:00–-14:30: kokkekamp

15:00–:15:30: Maggies Farm – surdeigkultur og barneverksted (anbefalt alder: fra 5 år. Ta med et lite rent glass m lokk)