Barnas egen superlørdag -en suksess fra kjeller til loft

Lørdag var det igjen barna som stod i høysetet hos oss på Veita.  Vi ville lage en festdag på selveste St.Hans som alle kunne ta del i, og slik ble det.

Forberedelser -alle skal med.
Vi hadde forberedt oss godt slik at parken skulle vise seg fra sin beste side. Spiseriets persnale på plan tre var spente og noen av våre gjesters ønske om å få tilgang på sukkerspinn skulle våre kjekke gutter Jonas og Isak håndtere.
På Plan 2 var Tromsø Kaffebrenneri’s baker Therese i full gang med å presentere lekkert bakverk retta mot de yngste samtidig som Nille og Lindex også stod klare med sine tilbud akkurat denne dagen. Vi ønsket i gi dere den gode følelsen, og tror vi greide det.

Navnefest for figurene i Lekeplaneten
Akkurat denne dagen gjennomførte vi også navnefesten for våre flotte figurer i Lekeplaneten. Den høytidelige presentasjonen av disse og proklamering av de ulikes navn og personlighet ble omstendig og humoristisk fremført av vår kulturguru Stina Fagertun til barnas og de voksnes store forlystelse. Da er det selvfølgelig på sin plann at figurenes kreatører også var tilstede. En stor takk igjen til Camilla og Katrine Winther for sirlige streker og godt utført oppdrag.
Dette er navnene: elefanten Snabelline,  kaninen Mokka, Giraffen Eljar, Slangen Guttorm, Apen Rosin, Nesehornet Nesevis, Storken Skanckefot, Antilopen Beneberg og Løven Lathans. I verdensrommet finner du: De grønne Tumlingene, astronautene Mick & Smack, kvikkingen Kvikko og de orange små Tennpluggan.
Buttoms med de ulike figurene kan kjøpes i Spiseriet (kr 30,-)

Berget klovner fra øsende regn
Denne lørdagen var også dagen for prøvegjennomføringen av Tromsø sentrums nye festival GATA. En kunstfestival som skal ta for seg hele byrommet i sentrum hvor hensikten er å dukke opp der du minst aner det. I og med det eksotiske regnværet var det ikke gjennomførbart å kjøre underholdningen på Stortorget. I all hast kastet vi oss derfor rundt og huset i stedet de langveisfarende spanske klovnene her inne hos oss på plan 1. Det gikk helt supert! Hele to forestillinger ble gjennomført innimellom selve produksjonen vi allerede hadde på plan tre. Klovnene i La Bella Tour var strålende fornøyd med alternativet og ikke minst for det engasjerende publikummet som kom for å la seg underholde. Veita takker for samarbeidet, men håper likevel på bedre forhold til neste år så planen om å gjøre dette i friluft blir gjeldende.