Cathrine fikk sykkel, nå dukker det også opp en hjelpende hånd – midt i hjertet av sentrum

Hva: Pop Up «Do it yourself» Sy & Sykkel
Hvor: Veita, Plan 4 – inngang Grønnegata
Når: Tirsdag, onsdag, torsdag 5.,6., 7 juni kl 16:00-20:00 + lørdag 9. juni kl 11:00-15:00

Sykkeldonasjon

Cathrine Nordahl jobber i sentrum. I lang tid har hun gått med planer om å kunne sykle til jobben, men en sykkel hadde hun ikke. Nå har imidlertid en hyggelig kollega donert den gamle sykkelen sin til henne og hun er overbegeistret. Et skår i gleden var likevel kunnskap om hvordan sette den i forsvarlig stand slik at sikkerheten var ivaretatt. Da dukket konseptet «Sy & sykkel» opp og Cathrine ser nå sitt snitt til å få kyndig veileding til nødvendige reperasjoner av deres profesjonelle sykkelreperatør Edgars Vilcans.

Gratistilbud

Det fine med dette er at hun slipper innkjøp av verktøy forbi Sy & sykkelkonseptet låner dette til deg på stedet. På den måten deler man samtidig som det oppstår sosiale relasjoner mens kunnskap utveksles. «Det er mange gode ting på en gang», sier Cathrine og gleder seg til åpningen på tirsdag. At denne pop up’en tilbyr sine tjenester gratis er også utrolig generøst og gjør at flere antakelig vil stikke innom Veita for å spe på sine reparasjonskunnskaper.

Det er alldeles nyttig å kunne bruke ting opp. Det bør vi bli langt bedre på, og dette tiltaket støtter nettopp den tanken.
– Cathrine Nordahl

Åpning på FNs miljødag

Konseptet er i regi av Framtiden i våre hender. Vi har tidligere også fått mulighet til å tilby dette gjennom vårt samarbeid med Veita og vi tror at det nå er på tide med en ny runde. «At åpningen skjer på FN’s miljødag er et pluss, men tilfeldig», uttaler FIVH’s representant Jenny Haugland Dølvik, som fortsetter: «Miljøet skal vi tenke på alle de øvrige 364 dagene i året også, derfor er det stor nytte i å samarbeide med næringslivet og ulike organisasjoner slik at flere får muligheten til å bidra ut i fra hvert enkelt ståsted.»

Dølvik nevner samtidig at det også vil være symaskiner tilgjengelig i lokalet vis à vis Rema 1000. Her kan du få utført, eller selv utføre mindre sømtekniske reparasjoner – også helt gratis.

Pop up’en rigges til fra tirsdags morgen. Det vil da være mulig å komme innom for en brief og sjekke ut tilbudet. Vi håper flest mulig får høre om dette og benytter seg av muligheten.

 

Cathrine Nordahl med sykkelen sin.