Byens hemmelige lunge

Pop Up og park-yoga

Midt mellom betong, tegel, asfalt og grus har Kine funnet rom for refleksjon og stillhet. Midt mellom hastende Tromsøværinga, fotoblitz og støy dukker det plutselig opp en oase midt i byen vår. Dette må flere få vite om, tenkte Kine i det hun låste av sin pop up box under julemarkedet høsten 2017. En tanke ble knadd og dette var begynnelsen på tilbudet som i dag tilbys hver tirsdag kl 17-18 på Plan Tre: Drop In yoga med Kine Dørum. Et tilbud myntet på de som arbeider, bor og virker i sentrum. De som er impulsive og ikke klarer forholde seg til lange kurs over flere uker. Her kommer du om du har mulighet, akkurat den dagen.

Kine Dørum strekker ut etter nok en flott yogastund i sentrums skjulte skatt: Veitas innendørs park på Plan Tre.
I dag var det fin flyt og man ser at flere av deltakerne har deltatt tidligere. Det morsomme er å registrere at det både er kvinner og menn som benytter seg av tilbudet.

Veita er en levende og sprudlende plass. Her når jeg ut til folk som aldri ville satt sine bein i et yogastudio. Artig med miljøet rundt. Her går folk rundt mens du gjør yoga, og det er helt greit. Jeg vet ikke om noen andre plasser som har kjøpesenteryoga.

Skal oppleve forskjellen

Parken –som huser et pop up marked, en lekepark for barn mellom 0–6 år og en kafè – er en grobunn for trivsel. Den har rukket å bli ett år i disse dager. Her er absolutt alle planter levende og oser av tilfredshet. Så blir de også godt tatt vare på gjennom arbeidet vår egen hagedesigner Mette Rollstad utfører ukentlig.

«Det skal være godt å komme hit og du skal merke en forskjell», sier senterpilot May-Tordis Simonsen. «Levende planter her på Veita er en viktig verdi for oss og inngår i forvandlingsprosessen vi er i ferd med å gjennomføre. Å omgi seg med grønne levende planter har flere funksjoner som er gunstige. Plantene produserer oksygen og de tar opp karbondioksid. De har evnen til å nøytralisere skadelige stoffer og giftige gasser som formaldehyd og benzen i tillegg til å bidra med fuktighet.»

Stor overraskelse

Vi beveger oss nordover på planet og stanser ved siden av en hyggelig type som trakterer sine avkom. Vi får høre hva han synes. «I dag var det litt ruskent vær og da var Veita et godt alternativ», sier Jonas Vollan og fortsetter: «Vi har vært her en gang tidligere og da oppdaget vi lekeparken. Nå er vi her igjen. Positivt at det er blitt mer liv her og et bra tiltak at alle plantene her er levende og ikke plast.»

Kirsti Bangsund og venninnen Stine Jakobsen har akkurat reist seg og er på tur mot rulletrappene på Plan Tre. Vi når dem og får ett par ord før de fortsetter sin ferd i sentrum. «Koselig å være på Veitasenteret igjen. Hadde ikke fått med meg kafeen her og oppdaget den ved en tilfeldighet etter en handletur på Rema. Da bestemte jeg meg for å besøke stedet ved neste anledning, og derfor er vi her nå.» Kirsti Bangsund ser på Line og fortsetter: «Det var så koselig her. Her ville vi være. Gode stoler å sitte i og rimelige priser med høy kvalitet på varene. Både luftig og rolig på samme tid. Det satt vi pris på. Vi er positivt overrasket og kommer til å tipse andre om dette stedet.»

kirksti-bangsund-og-line-jakobsen

Line ønsker å få med at hun synes det var veldig koselig og fint med  grønnplantene på bordene. «Det virket så ordentlig. Det å klare å få det så hyggelig i et så stort lokale er ikke bare bare, men det er det her», avslutter Bangsund og bedyrer at de kommer igjen.

 

 

 

jungelen-inn-til-lekeplaneten
Jungelen inn til Lekeplaneten