Cheerleaders inntar Veita på lørdag 7. april!

Cheerleading

Som navnet sier er dette en konkurransesport med amerikansk tilhørighet der lagene bedømmes for sine koreograferte show. Rutinene inneholder blant annet pyramider, kast, cheer (som er rop), hopp, turn og stunts. Cheerleading er en lagidrett der alles innsats vektes like høyt.

Sporten er over 100 år gammel men forholdsvis ny i norsk sammenheng. Idretten ble introdusert her til lands på nittitallet og opplever en formidabel vekst. I Tromsø ble vår første Cheerleadingklubb startet høsten 2015. Tromsø Trailblazers. Klubben har to ulike partier hvor ett er for juniorer (8–15 år) og ett for seniorer (fra 15 år). I dag teller klubben ca 40 medlemmer.

Stor variasjon i trening

«Dette er en sport med stor bredde. Her får man anvendt både turnferdigheter, spenst, dans og styrke blant andre», understreker Tonje Kyllo som er en av seniorene du får møte på Veita på lørdag. «Vårt mål er deltakelse i nasjonale konkurranser. Dette målet når vi muligens nå i 2018», fortsetter Tonje. Hun håper mange tar turen innom sentrum for å få et innblikk i hva dette er.

Nye rekrutter – kom å prøv!

På førstkommende lørdag vil publikum få muligheten å delta på lettere teamøvelser for å teste ut sporten. Klubben tar nå inn nye entusiastiske juniorer og da vil testing være viktig å å finne ut om dette er noe for deg. Du finner denne herlige gjengen på plan tre kl 11:30, 13:00 og kl 14:00.