Lørdag 25.11 åpner Tromsøs nyeste innendørs lekepark – midt i sentrum

Lørdag klokken 10:00 åpner vi vår innendørs lekepark «Lekeplaneten» på Veita. Lekeparken er tiltenkt en brukergruppe mellom 0–8 år og er på over 200 m2.
I lang tid har attraktive områder for barn vært mangelvare i byen vår. En plass hvor barna føler seg velkommen og hvor også foreldre og foresatte kan trives i hyggelige omgivelser og trygge rammer, har vært et stort savn. Nå er et slikt tilbud i ferd med å realiseres midt i hjertet av sentrum, innendørs. Dette betyr at kulde, vind og være ikke har inflytelse på trivselen inne hos oss og vi håper dette tilbudet vil svare til både barn og voksnes ønsker. Arealet er en forlengelse av Plan Tre som åpnet 20.april i år og det merkes i gulvets utførelse, parkens inngangsparti og interiørdetaljer.

Vi har vært opptatt av å skape en fantasiverden der både lekeapparater og utforming av gulv og vegger skal inspirere barna til lek og utfoldelse.
– May-Tordis Simonsen, senterpilot

Lokale bidragsytere

I planleggingsfasen har vi vært opptatt av tilhørighet, fantasi og frihet. Derfor inviterte vi byens barn til å velge illustrasjonene som skal pryde lekeparkens vegger. Over 130 barn kom ens ærend til Veita i begynnelsen av oktober for å avgi sin stemme blant de 12 forslagene. De to som ble utvalgt merket seg tidlig ut blant barna. Vi er storfornøyde med oppslutningen og resultatet. Det er våre lokale Tromsø–baserte illustratører Kamilla og Katrine Winther som står for veggenes estetiske uttrykk. Inngangspartiet og interiør er produsert i Målselv av Montar – som også har levert boxkonstruksjonene i vårt Pop Up Marked. Alle levende planter leveres og vedlikeholdes av vår lokale hagedesigner Mette Rolstad.

Lekeapparater som stimulerer og utfordrer barna

Parken innehoder klatre- og tumleapparater som skal stimulere motorikk, bevegelse, styrke og balanse. Apparatene har en genuin enkel utførelse men med stor grad av fleksibilitet og muligheter for endring.

Pris

For å benytte lekeparken betales en oppholdsavgift på kr 50,-. Barnet har da tilgang til lekeparken i opptil to timer under oppsyn av sin(e) foresatte. Oppholdsavgiften betales i Spiseriet som gjør registrering og setter armbånd på barnet før det får adgang til arealet. På grupper over 9 stk gis det 10% rabatt. På grunn av sikkerhetshensyn er det satt en maxgrense på ca 30 barn samtidig.

Vi gleder oss!

Vi er spente på mottakelsen dette får blant våre besøkende og ikke minst barna. Velkommen innom Tromsøs nyeste innendørs lekepark.